ProTechWang Weblog

Perniagaan, Info Online & Mahir Komputer

Archive for the ‘Web Perniagaan’ Category

Masalah Aku dan Tsunami Wang

Posted by protechwang di Julai 22, 2006

21 Julai 2006 2:13PM

List yang telah di buat

  1. Set up email utk yahoo groups
  2. Mula 15/4/2006 – 6/5/2006 klik thru cuma 92
  3. Then aku cuba freerival.com cuma dapat 2 klik thru aje

Masalah

  1. Email under mailto:khmh77@yahoo.com.my dah 1GB dah tak larat nak check banyak spam dari groups yang aku join tak sempat nak delete.
  2. Yahoogroups aku kena blok sebab rebouncing satu yahoogroups hantar spam(lebih kurang 150 email spam sehari utk satu group ) aku join 21 groups yahoo x 150 email spam = 3150 email, last aku check email aku ada +/- 65000 email yang aku dah tak larat nak klik dan baca. then moderator group stop hantar email kat akaun aku sebab dah penuh 1GB.

Kesimpulan: Promosi cara Akmal dah terkena kat saya email saya dipenuhi spam email. Jika anda subscriber FTW kongsi bersama cara promosi program affiliate yang berkesan.

 

Web link direktori and program affiliate Malaysia

 

http://www.protechwang.com/

Posted in Forum Perniagaan, Program Affiliate, Web Perniagaan | 14 Comments »

Alang ~ Formula Beliau Menjalankan Perniagaan Online

Posted by protechwang di Julai 22, 2006

21 Julai 2006 12:20 PM

Salam sejahtera

Pada 19 Julai En. Gobala Krishnan (Chapter-M) telah menemuramah En. Samsul Zamzuri Abu Bakar aka Alang (RajaAdsense) mengenai pengalaman beliau dalam menjalankan perniagaan online. Saya dapati saudara alang mempunyai idea-idea yang menarik yang boleh kita kongsi bersama dalam perniagaan online kita. Di sini saya melalui blog Gobala Krishnan (Internet Marketing Asia) ingin berkongsi dengan anda bagaimana alang menjalankan perniagaan online beliau dan idea-idea beliau yang mendapat sambutan seperti www.50pageswebsite.com , www.1000textlinks.com dan lain lain lagi. Ikutilah wawancara ini untuk dijadikan panduan kita dalam menjalankan perniagaan online

 

http://www.gobalakrishnan.com/

Posted in Blog Rujukan, Blog Teknik, Forum Perniagaan, Web Perniagaan | 4 Comments »

Fakta Benar dan Fakta Salah Perniagaan Online

Posted by protechwang di Julai 18, 2006

18 Julai 2006 3:56 PM

Fakta Benar

1. Perniagaan online adalah untuk semua. Bukan untuk individu yang mahir mengenai komputer.

2. Perniagaan online tidak memerlukan modal yang besar. Sekadar peralatn lengkap komputer dan talian internet sahaja.

3. Perniagaan online tidak memerlukan pengalaman. Apa yang perlu cuma produk sahaja. Tiada produk? Cubalah jual produk orang lain dulu. Contoh dalam program affiliate kebanyakkannya jual e-book.

4. Laman web cubalah buat satu laman web biasa dulu tak payah yang ada audio dan grafik canggih. Contoh laman web seperti www.protechwang.com laman web ini berdasar web link direktori sahaja.

5. Menjadi jutawan dengan perniagaan internet! Hehehe…saya sebenar tak berapa gemar perkataan jutawan ni…dalam perniagaan online ini sebenarnya minat hendaklah datang dulu baru disusuli dengan strategi yang boleh mendatangkan RM.J

6. Komputer kena 24 jam buka!Cuma sistem sahaja yang beroperasi, yang anda perlu buat cuma monitor sistem penjualan anda sahaja.

 

Fakta Salah

1. Tidak pandai guna komputer tidak berpeluang menjalan perniagaan online.

2. Modal besar diperlukan untuk simpan stok yang nak dijual.

3. Tiada pengalaman dalam penggunaan internet.

4. Tiada laman web, bagaimana nak buat perniagaan online.

5. Jadi jutawan dengan perniagaan online. Mengarut je!

6. Perlu pasang komputer dan internet 24 jam?!

Kesimpulan = perniagaan online + anda + usaha promosi = RM

 

 

Posted in Forum Perniagaan, Web Perniagaan | 2 Comments »

Links Perniagaan

Posted by protechwang di Julai 18, 2006

 

 

18 Julai 2006 2:15PM

 

 

Sekiraya anda ke laman web direktori link saya, anda dapati terdapat banyak link di sidebar kiri dan sidebar kanan. Satu kategori pada blog saya iaitu Links Perniagaan akan menerangkan laman web dan fungsi-fungsinya yang boleh anda guna pakai untuk anda menjalankan perniagaan online sekarang.

Direktori links web

 

www.protechwang.com

Posted in Blog Teknik, Web Perniagaan | Leave a Comment »