ProTechWang Weblog

Perniagaan, Info Online & Mahir Komputer

Siti Nurhaliza

Posted by protechwang di Julai 18, 2006

18 Julai 2006 10.04 AM

Salam sejahtera

 Siti Nurhaliza telah membuat pengumuman akan berkahwin dengan Dato `K` 21 Ogos ni. Apa kena mengena dengan saya. Cuma peminat jauh yang ambil tahu serba sedikit perkembangan artis tanah air kita. SITINURHALIZA merupakan satu ikon dalam negara kita dan saya nak berkongsi dengan anda semua bahawa carian google telah menyenaraikan SITI NURHALIZA sebagai carian maklumat yang sering di cari oleh rakyat Malaysia (News Straits Times, Friday 14 July 2006)

Nama Siti Nurhaliza sering di cari oleh rakyat Malaysia melalui enjin carian google. Siti juga merupakan satu individu yang telah tersenarai dalam Google`s Monthly Zeitgist yang telah menyenaraikan 15 carian paling tinggi dalam satu-satu negara. (Google juga telah membuat survey ke atas 30 negara yang lain). Siti juga telah berada dalam senarai teratas sejak bulan Februari 2006 hingga sekarang.

Mengikut jurucakap Google`s di Singapura Eileen Rodriguez keputusan enjin carian menunjukkan data pencari maklumat pengguna internet di Malaysia melalui www.google.com.my website sahaja. Tidak termasuk dari domains google.com.

Apa kaitan pula dengan perniagaan online. Jika anda memikirkan satu niche carilah niche yang unik dan popular untuk website anda. Kemudian carikan satu keywords atau cantuman dua perkataan untuk menjadikan satu keywords yang anda rasa sesuai dengan niche anda. Seeloknya keywords anda boleh dipelbagaikan sehingga 20 keywords yang berlainan. Cari maklumat berdasarkan keywords yang anda pilih. Masukkan semua niche, keywords berserta maklumat dan artikel dalam website anda. Anda telah mempunyai satu website yang mempunyai ciri-ciri yang membolehkan web anda di PR 1- 10 di google, yahoo ataupun di search enjin yang lain.

 P/S – Apa yang saya tulis cuma gambaran umum sahaja, apa-apa jua maklumat, niche, keywords yang anda cari dalah hasil usaha anda sendiri. Dare To Try & Dare To Failed. Anda pula bagaimana?

 
www.protechwang.com

 
Wassalam

Advertisements

2 Respons to “Siti Nurhaliza”

  1. hasrul said

    setuju

  2. fygu4pevpo said

    3ae5or2e pgdrj1ehpiqhis d7klthg38whync9

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: